Eredivisie: PEC Zwolle boekt belangrijke zege op Roda

PEC Zwolle heeft zojuist een belangrijke zege geboekt. De Overijsselse ploeg won thuis met 3-2 van Roda JC, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Door de zege stijgt PEC van de vijftiende naar de twaalfde positie op de ranglijst. Roda blijft de nummer zestien van de Eredivisie.

In Zwolle speelden beide ploegen voor de zege en dat resulteerde in een vermakelijk, aanvallend duel. Sanharib Malki opende al in de tiende minuut de score, maar Bart van Hintum maakte even later alweer gelijk.

Met de 1-1 stand op het bord zette de thuisploeg druk en Bram van Polen was bijna goed voor de 2-1. Van grote afstand lobte hij de bal na een defensieve fout van Roda tegen de lat aan.

Youness Mokhtar maakte even na het halfuur alsnog de tweede Zwolse goal. Zijn inzet werd door Roda-goalie Mateusz Prus wel aangeraakt, maar de Poolse doelman duwde de zachte inzet alleen een beetje omhoog en zag de bal achter zich het doel in hobbelen.

Nog voor rust was het opnieuw gelijk. Uit een hoekschop zette Roda PEC-keeper Diederik Boer met een kopbal aan het werk. De sluitpost kon de inzet echter alleen maar keren en Bart Biemans profiteerde uit de rebound.

In de tweede helft bleven de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Net toen Roda het initiatief meer en meer naar zich toe trok, sloeg PEC echter toe. Denni Avdic vuurde een schot af op het doel van de Limburgers dat via een verdediger Prus kansloos liet.

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum

    • Lex Boon