Een Aziaat is een vrouw

Mensen worden regelmatig gediscrimineerd omdat ze vrouw zijn of omdat ze niet blank zijn. Amerikaanse psychologen hebben nu uitgezocht hoe stereotiepe ideeën over sekse en ras in combinatie werken. Hun gemengde groep proefpersonen vond Aziaten vrouwelijker en zwarten mannelijker dan blanken. Belangrijk is dat dat de kansen beïnvloedt die Aziaten, blanken en zwarten in het leven hebben, vooral in de liefde (Psychological Science, 8 maart).

Blanke mannen voelen zich sterker aangetrokken tot Aziatische vrouwen dan tot zwarte, vooral als ze vrouwelijkheid belangrijk vinden. Vrouwen hebben juist een voorkeur voor zwarte boven Aziatische mannen, vooral als ze mannelijkheid belangrijk vinden. Het blijkt ook uit Amerikaanse gemengde huwelijken: driekwart van de zwart-blanke huwelijken is tussen een zwarte man en een blanke vrouw, bij 86 procent van de Aziatisch-zwarte huwelijken is de vrouw Aziatisch en de man zwart.