Video: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Beatrix onderuit in Groningen

Je zou denken dat ze het gewend zou zijn na ruim dertig jaar, maar vanavond was het één hoezeetje teveel voor koningin Beatrix. Toen ze aankwam bij een concertzaal in Groningen werd ze afgeleid door een oranjefan en ging ze onderuit.

“Leve de koningin. Hoezee! Hoezee! Hoezee!” riep een man enthousiast uit het publiek. Beatrix keek opzij om te kijken met welke burger van het koninkrijk ze te maken had, maar zag daardoor een stoeprandje over het hoofd. “De koningin kwam met de schrik vrij,” weet RTV Noord te melden.

Het niet de eerste keer dat het misgaat in de Oosterpoort in Groningen. Een paar jaar geleden had Beatrix al een pijnlijke botsing met Oosterpoort-directeur Nynke Stellingsma, waarbij ze koninklijk doch verontwaardigd ‘au’ uitriep.

    • Lex Boon