CNV bereikt akkoord met Albert Heijn, maar FNV zet acties door

Een distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg. Foto ANP / Wim Hollemans

CNV Dienstenbond heeft vanmiddag een handtekening gezet onder de cao voor de distributiecentra van Albert Heijn. FNV Bondgenoten wijst de cao af en gaat door met de acties.

Bestuurder van FNV Bondgenoten Ron Meyer neemt het nieuws over de ondertekening voor kennisgeving aan, laat hij Novum weten.

“Het maakt ons niet uit. Ons ultimatum blijft staan, er dreigen nog steeds lege schappen met Pasen.”

Inmiddels staken de FNV-leden op de distributiecentra in Tilburg, Zwolle, Zaandam en Pijnacker. Nog twee centra maken zich op om zich aan te sluiten, zegt Meyer. Komende avond worden verder besluiten genomen.

CNV hoopt dat FNV aanhaakt

Sinds september 2012 heeft Albert Heijn meer dan twintig gesprekken gevoerd met CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten om te komen tot een cao. CNV hoopt dat FNV alsnog aanhaakt bij het akkoord.

Onder de nieuwe cao krijgt het distributiecentrumpersoneel van Albert Heijn er dit jaar 1,75 procent loon bij. Nog een half procent loon extra volgt gedurende het jaar. In 2014 volgt nog een loonstijging van 1,25 procent. Onderhandelaar Michiel Wallaard van CNV:

“Dat is in deze tijd van crisis, nullijnen en verlies van banen zeer acceptabel te noemen en hoger dan de gemiddelde cao-loonstijging van dit moment.”

FNV eist naast loonsverhoging ook meer zekerheid voor het personeel. Afgelopen dinsdag lanceerde FNV al een televisiespot met de boodschap ‘Laat Albert Heijn weer Albert Heijn zijn’. De vakbond spreekt over een “schokkende trend van de veramerikanisering van het Nederlandse bedrijfsleven: lage lonen, grote onzekerheid en hoge werkdruk, en vette bonussen voor de top”.

    • Lex Boon