Walraven naar Rotterdamse Schouwburg

Ellen Walraven, voormalig directeur van debatcentrum De Balie in Amsterdam, wordt per 1 juni de nieuwe directeur van de Rotterdamse Schouwburg.

Walraven (1967) is nu dramaturg bij Toneelgroep Amsterdam. Ze studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen in Utrecht en richtte gezelschap ’t Barre Land op. Daarnaast bekleedde ze bestuursfuncties bij onder meer Kunsten 92 en het Theater Instituut Nederland. Walraven publiceerde over kunst en cultuurbeleid in NRC Handelsblad en de Volkskrant en had een column in nrc.next.

Van 2006 tot 2010 was ze directeur van De Balie. In Rotterdam was Walraven eerder commissielid voor de Rotterdamse Kunststichting (2001-2004) en programmamaker voor Productiehuis Rotterdam. Naast de schouwburg wordt ze eveneens bestuurlijk verantwoordelijk voor de Acteursgroep Wunderbaum en Productiehuis Rotterdam.

Uit de benoeming van Walraven spreekt de keuze voor een sterk artistiek-inhoudelijke directeur. Walraven volgt Jan Zoet op.

    • Herien Wensink