Voetballer

Handout photo released by San Lorenzo football club press service of Argentinian cardinal Jorge Mario Bergoglio's club membership ID card. Bergoglio was elected Pope on March 13, 2013, to replace the frail Benedict XVI as leader of the world's 1.2 billon Catholics. AFP PHOTO / Prensa Club San Lorenzo
Handout photo released by San Lorenzo football club press service of Argentinian cardinal Jorge Mario Bergoglio's club membership ID card. Bergoglio was elected Pope on March 13, 2013, to replace the frail Benedict XVI as leader of the world's 1.2 billon Catholics. AFP PHOTO / Prensa Club San Lorenzo AFP

Jorge Bergoglio is lid van voetbalvereniging San Lorenzo de Almagro, nadat hij daar een mis had opgedragen. Deze club uit Buenos Aires is door een priester opgericht om straatbendes te disciplineren. San Lorenzo won twee internationale titels. Een bekende speler was Jorge Olguin, rechtsback van het Argentijnse elftal in de WK-finale tegen Oranje in 1978.