uit voor kinderen

None

Kindertentoonstelling

Morgen gaat in het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe een tentoonstelling open die speciaal voor kinderen is gemaakt. Het museum werkt hiervoor samen met kinderboekenschrijfster Lydia Rood en kindertijdschrift Boekieboekie. De expositie bestaat uit tien topstukken uit de collectie van het museum, van kunstenaars als Keith Haring, Bart van der Leck en Charley Toorop. Het is de bedoeling dat kinderen zoveel mogelijk verhalen bij die schilderijen verzinnen. Zelf tekenen of gedichten schrijven mag ook. En je kunt ook gewoon vanuit huis inzenden, via de site www.kmm.nl/10Topstukken.

15 maart t/m 1 sept in Kröller-Müller Museum, Otterlo. Inl: kmm.nl

Bloedmooi en ongelukkig

Psyché is een bloedmooi pubermeisje. Ze is zo mooi, dat niemand haar durft aan te kijken. Mannen leggen rozen aan haar voordeur. Zelf weet Psyché niet hoe ze met al die aandacht moet omgaan. Ze wil dood – hoe sneller, hoe liever. Maar dan komt Eros in haar leven, en verandert alles.

Het verhaal over Eros en Psyché werd al in de tweede eeuw na Christus geschreven door de dichter Apuleius. Theatergroep Artemis heeft de mythe nu in een modern jasje gestoken en er het theaterstuk Bloedmooi en zielsongelukkig van gemaakt.

19 maart Stadsschouwburg Utrecht. Inl: artemis.nl