Schuld van SC Veendam blijkt hoger dan verwacht

De schuld van eerstedivisieclub SC Veendam is hoger dan verwacht. Dat heeft bewindvoerder Gerard Breuker gisteren bekendgemaakt. Breuker werd aangesteld nadat de club eerder deze week surséance van betaling had aangevraagd.

Veendam is niet 230.000, maar 310.000 euro schuldig aan de Belastingdienst. Hierdoor komt de totale schuld op ruim een half miljoen euro.

De hogere schuld lijkt het faillissement van de Groningse voetbalclub een stap dichterbij te brengen. In de afgelopen maanden en jaren ontsnapte Veendam diverse keren aan opheffing. Zo wist de clubleiding drie jaar geleden op het laatste moment met succes beroep aan te tekenen tegen het al uitgesproken faillissement. Vorige maand moest hoofdsponsor Gjaltema bijspringen om de salarissen te betalen.

Bewindvoerder Breuker zou aankomend weekend een plan presenteren om de financiële problemen van Veendam het hoofd te bieden. Mocht de reddingspoging niet slagen, dan is Veendam de vierde eerstedivisionist in drie jaar tijd die het leven laat. Eerder verdwenen HFC Haarlem, RBC Roosendaal en AGOVV uit het betaald voetbal.

SC Veendam is een van de oudste profclubs in Nederland. De club werd in 1894 opgericht onder de naam Look Out en heette daarna nog een tijdje Prinses Juliana Veendam. De grootste successen in de clubhistorie haalde Veendam in 1986 en 1988. Beide keren werd promotie naar de eredivisie afgedwongen.