Kortkolom sport

Hoofdsponsor biedt hulp aan FC Emmen

Amsterdam. FC Emmen krijgt hulp van hoofdsponsor Sunoil Biodiesel om een vordering van 62.500 euro te betalen. Dit heeft de financieel geplaagde eerstedivisieclub gisteren gemeld. De hoofdsponsor heeft aangeboden 25.000 euro te betalen aan ex-sponsor Bikkel als het uitzendbureau afziet van de vordering. Het uitzendbureau wilde in eerste instantie 25 duizend euro ontvangen omdat een medewerker van de club geen ontslagvergoeding had gekregen. Bikkel stapte later naar de rechter, die de Drentse club een dwangsom van 62.500 euro oplegde. (Novum)

Millwall naar de halve finale van de FA Cup

Amsterdam. Millwall heeft zich gisteren alsnog geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. Nadat de ploeg in eigen huis met 0-0 gelijk had gespeeld tegen Blackburn Rovers, scoorden de Londenaren in de replay in Blackburn wel: 1-0. Danny Shittu maakte de treffer kort voor rust. In de halve finale speelt Millwall half april thuis tegen Wigan Athletic. De andere halve finale gaat tussen Manchester City en Manchester United of Chelsea, die 1 april in Londen een replay spelen na de 2-2 in Manchester. Het bereiken van de laatste vier is nog niet het grootste succes voor Millwall in de FA Cup. In 2004 speelde de ploeg de finale van het toernooi, maar verloor die van Manchester United. (NRC)

Atletiekunie wil een dopinglab in Kenia

Londen. De internationale atletiekunie IAAF is van plan om een dopinglab op te zetten in Kenia. Zo moet het eenvoudiger worden om atleten uit dat land te testen. Dat heeft Thomas Capdevielle, chef van het antidopingprogramma van het IAAF, gisteren laten weten op een conferentie in Londen. Vorige maand werden drie Keniaanse atleten geschorst wegens dopinggebruik. Het Oost-Afrikaanse land is een van de toonaangevende landen op de lange afstanden. De Keniaanse atletiekbond heeft zelf de hulp van het IAAF ingeroepen. Het mobiele dopinglab moet tegen het eind van het jaar klaar zijn. Ook atleten uit Ethiopië kunnen daar worden getest. (AP)

Skiër Svindal wint de wereldbeker afdaling

Amsterdam. Aksel Lunde Svindal heeft gisteren de wereldbeker op de afdaling veroverd. De 30jarige Noor hoefde hiervoor niet in actie te komen in het Zwitserse Lenzerheide. De uittredend kampioen Klaus Kröll had hem nog kunnen bedreigen in het klassement, maar vanwege mist werd de race afgelast. Het is Svindals eerste eindzege op de afdaling. Bij de vrouwen pakte Lindsey Vonn voor het zesde jaar op rij de titel op de afdaling. (Novum)

Miami Heat wint voor twintigste keer op rij

Philadelphia. Miami Heat is gisteravond het vierde team in de NBA-geschiedenis geworden dat minstens twintig wedstrijden op rij heeft gewonnen. De ploeg won met 98-94 van de Philadelphia 76ers. Het recordaantal overwinningen staat op naam van de Los Angeles Lakers: 33 keer op rij in 1971/1972. Ook de Houston Rockets en de Milwaukee Bucks wonnen ooit twintig keer op rij. (AP)