Internationaal

George Bellows
16 March 2013 to 9 June 2013

Key. 24 / Cat. 17

George Bellows
Stag at Sharkey's, 1909
oil on canvas
92 x 112.6 cm
The Cleveland Museum of Art, Hinman B. Hurlbut Collection
© The Cleveland Museum of Art

Exhibition organised by the National Gallery of Art, Washington, in association with the Royal Academy of Arts, London, and the Metropolitan Museum of Art, New York .

Hieronymus Cock

Een van de geniaalste prentenuitgevers uit de Nederlanden was Hieronymus Cock (1518-1570), de man die als eerste de kwaliteiten van de toen nog jonge Pieter Bruegel de Oudere ontdekte. Naast Bruegel gaf Cock ook prachtige prenten uit van andere grote renaissancemeesters als Rafael, Bronzino, Floris, Lombard en Heemskerck. Een brede selectie van deze werken is te zien in M in Leuven.

14 maart t/m 9 juni. M, Leuven.www.mleuven.be

Danh Vo

Afgelopen november ontving de Deens/Vietnamese kunstenaar Danh Vo The Hugo Boss Prize voor zijn bijdrage aan de hedendaagse kunst. Reden voor het Guggenheim Museum in New York om een solotentoonstelling in te richten met werk van Vo.

19 maart spreekt Danh Vo over zijn werk met curator, kunstenaar en schrijver Julie Ault en met Peter Broda, de oprichter van het Museum of American Graffiti.

15 maart t/m 27 mei. Guggenheim Museum, New York. www.guggenheim.org

Steve McQueen

Het Schaulager in Basel wijdt een grote tentoonstelling aan werk van de Britse kunstenaar en filmmaker Steve McQueen. De tentoonstelling geeft een overzicht van zijn video-installaties, waaronder McQueens eerbetoon aan Buster Keatons Steamboat Bill, Jr. Hierin herhaalt hij de stunt met een vallende houten gevel: schijnbaar stoïcijns blijft hij staan terwijl het raamkozijn om zijn lijf valt.

16 maart t/m 1 sept. Schaulager, Basel.www.schaulager.org

George Bellows

In de Royal Academy in Londen is een retrospectief te zien van de Amerikaanse realistische schilder George Bellows (1882-1925). Met tientallen schilderijen, tekeningen en lithografieën die onder meer zijn fascinatie voor het stedelijk landschap laten zien. Beroemd zijn vooral zijn levendige voorstellingen van bokswedstrijden en chaotische New Yorkse straattaferelen.

16 maart t/m 9 juni. Royal Academy, Londen. www.royalacademy.org.uk