Duel Federer-Nadal in kwartfinale Indian Wells

Op het masterstoernooi van Indian Wells gaat de kwartfinale tussen titelverdediger Roger Federer en Rafael Nadal. Het is voor het eerst sinds een jaar dat beide toptennissers tegen elkaar uitkomen.

De Zwitser Federer rekende in de achtste finale met moeite af met Stanislaw Wawrinka. Zijn landgenoot won de tweede set in een tiebreak. Federer won de derde set met 7-5, wat na de 6-3 in de eerste set voldoende was voor de winst.

Nadal, die begin februari zijn rentree maakte na ruim een half jaar blessureleed, versloeg op het hardcourt in Californië de Let Ernest Gulbis. De Spanjaard won met 4-6, 6-4 en 7-5.

Ook de andere favorieten bereikten de laatste acht van Indian Wells. De Serviër Novak Djokovic versloeg de Amerikaan Sam Querrey (6-0, 7-6) en speelt in de kwartfinale tegen Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman klopte de Canadees Milos Raonic met 4-6, 7-5 en 6-4.

De Schot Andy Murray won van de Argentijn Carlos Berlocq (7-6 en 6-4) en ontmoet in de kwartfinale een andere Argentijn, Juan Martín del Potro. Die won gemakkelijk van de Duitser Tommy Haas: 6-1 en 6-2.

De Tsjech Tomas Berdych ontmoet in de kwartfinale Kevin Anderson. De ongeplaatste Zuid-Afrikaan versloeg de Fransman Gilles Simon met 6-3, 1-6 en 6-4. Berdych won met 6-1 en 7-5 van de Fransman Richard Gasquet.

Bij de vrouwen zijn de eerste halvefinalisten al bekend. De Russin Maria Kirilenko (4-6, 6-4 en 6-3 tegen de Tsjechische Petra Kvitova) speelt tegen haar landgenote Maria Sharapova, die met 7-6 en 6-2 won van Sara Errani uit Italië.