Dode vissen

Dead fish are seen at the Rodrigo de Freitas lagoon in Rio de Janeiro, March 13, 2013. Thousands of fish have been removed from the lagoon after oxygen levels dropped due to pollution, according to local media. Rodrigo de Freitas lagoon will host the rowing competitions in the 2016 Olympic Games. REUTERS/Sergio Moraes (BRAZIL - Tags: ENVIRONMENT ANIMALS SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY)
Dead fish are seen at the Rodrigo de Freitas lagoon in Rio de Janeiro, March 13, 2013. Thousands of fish have been removed from the lagoon after oxygen levels dropped due to pollution, according to local media. Rodrigo de Freitas lagoon will host the rowing competitions in the 2016 Olympic Games. REUTERS/Sergio Moraes (BRAZIL - Tags: ENVIRONMENT ANIMALS SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Wat is er met het water in Rio aan de hand?

Duizenden dode vissen zijn uit het water gehaald van het Lagoa Rodrigo de Freitas in Rio de Janeiro, Brazilië. Sinds twee weken komen de dieren bovendrijven. Volgens lokale media zijn de ze doodgegaan nadat het zuurstofgehalte in het water daalde als gevolg van vervuiling. Experts denken eerder dat een plotselinge temperatuurstijging de oorzaak zou zijn. Lagoa Rodrigo de Freitas is de plaats waar tijdens de Olympische Spelen van 2016 de roeiwedstrijden zullen plaatsvinden.