‘Cocu volgend seizoen hoofdtrainer van PSV’

Philip Cocu, volgens het ED volgend seizoen de hoofdtrainer van PSV. Foto ANP / Olaf Kraak

Dick Advocaat stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van PSV en wordt opgevolgd door Phillip Cocu, ex-speler van de club en momenteel assistent-coach. Tenminste, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Advocaat, wiens contract afloopt, houdt zijn kaken op elkaar over een eventueel vertrek. Eerder zei hij wel dat hij PSV verlaat als hij er niet in slaagt dit seizoen kampioen te worden. PSV staat tweede, op één punt van koploper Ajax.

Volgens BNR ontbreekt de bevestiging vanuit de club zelf nu nog omdat gewacht wordt totdat de handtekeningen gezet zijn.

‘Faber ook onder Cocu assistent’

Ernest Faber, die nu ook assistent is in Eindhoven, zou die functie behouden onder Cocu’s leiderschap. Al staat dat volgens het ED nog niet helemaal vast, omdat hij ook wel oren zou hebben naar het hoofdtrainerschap bij een andere club.

Cocu haalde als speler in 2006/2007 de landstitel binnen

Cocu, die 101 interlands op zijn naam heeft staan, was tussen ’95 en ’98 en ’04 en ’07 speler van PSV. In beide periodes speelde hij bijna honderd wedstrijden voor de club. In de ongemeen spannende laatste competitieronde van 2007 haalde PSV het landkampioenschap binnen dankzij zijn doelpunt.

In 2009 werd hij assistent-trainer van PSV en aan het eind van het seizoen 2011/2012 was hij korte tijd hoofdtrainer, als tussenpaus nadat Rutten ontslagen was. Onder Advocaat werd hij vervolgens weer assistent.

    • Peter Zantingh