beeldende kunst

None

Ja Natuurlijk

Op 15 maart opent in en rond het Gemeentemuseum Den Haag de internationale kunstmanifestatie Ja Natuurlijk. In een groots opgezette tentoonstelling laten ruim tachtig kunstenaars de wisselwerking zien tussen mens, natuur en techniek. In het GEM, het Fotomuseum, in de museumtuinen, het duinbos en daarbuiten zijn sculpturen, films, installaties, performances en biokunstwerken te zien van onder andere Francis Alÿs, Marjetica Potrc, Jimmie Durham, Zeger Reyers, Tinkebell en Ai Weiwei.

15 maart t/m 16 augustus. Rond het Gemeente Museum in Den Haag.www.gem-online.nl

Unfair

Na het wegvallen van Art Amsterdam vorig jaar is er een nieuwe kunstbeurs voor jonge kunstenaars. Tijdens Unfair presenteert een aanstormende generatie kunstenaars zich in de Amsterdamse Loods 6 aan kunstliefhebbers, galeristen en verzamelaars.

14 t/m 17 maart. Loods 6, Amsterdam.www.unfairamsterdam.nl

De Grote Verandering

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar wijdt het Bonnefantenmuseum een tentoonstelling aan de Russische kunst in de laatste twintig jaar voor de revolutie van 1917. Op de tentoonstelling De Grote Verandering. Revoluties in de Russische schilderkunst 1895-1917 zijn meer dan 80 schilderijen te zien van de vernieuwingsgezinde kunstenaars uit die tijd zoals Ilja Masjkov en Vasili Denisov.

t/m 11 augustus. Bonnefanten, Maastricht. www.bonnefanten.nl

Flowercastle

De bloem, de natuur en de omgeving staan centraal in de selectie hedendaagse kunst, mode en design die wordt getoond in Kasteel Keukenhof tijdens de tentoonstelling flowercastle. Werken van onder andere Jan van Anrooy, Karin Arink, Makoto Azuma, Willem van den Berg en Barker Bros zijn te bezichtigen in het negentiende-eeuwse interieur van het kasteel, in de naastgelegen boerderij en in de omliggende kasteeltuin.

14 maart t/m 16 juni. Kasteel Keukenhof, Lisse. www.kasteelkeukenhof.nl

Met de hand gemaakt

Het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen staat dit voorjaar in het teken van het ambacht. Op de tentoonstelling Hand Made zijn ruim vijfhonderd objecten te zien. Met demonstraties van ambachtelijke technieken, een film- en documentaireprogramma, markten en diverse workshops.

t/m 19 mei. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. www.boijmans.nl