Sylvia Witteman stapt over naar Nijgh & Van Ditmar

Kookboekenschrijfster en columniste Sylvia Witteman (1965) maakt de overstap van Arbeiderspers naar Nijgh & Van Ditmar. Dat heeft haar nieuwe uitgever zojuist bekendgemaakt. Ook schrijver Auke Hulst maakte vandaag een transfer bekend.

Waarom Witteman overstapt is nog niet duidelijk. Er is inmiddels contact geweest met haar nieuwe uitgever. Die komt naar alle waarschijnlijkheid vanmiddag met meer informatie. Wittemans eerste boek bij haar nieuwe uitgever.

Wittemans eerste boek bij haar nieuwe uitgever, De huisvrouwmonologen, verschijnt eind deze maand. In het boek beschrijft Witteman over een periode van een haar de ervaringen van drie vrouwen. Op 3 april gaat zelfs een theaterbewerking van Wittemans stuk in première, geproduceerd door Rick Engelkes Producties.

Ook schrijver Auke Hulst stapt over naar een andere uitgever. Dat heeft Hulst zojuist zelf op Twitter bekendgemaakt.

De overstap van Hulst van Meulenhoff naar Anthos is een gevolg van Hulsts onvrede over het feit dat zijn vorige uitgever vergat zijn voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs genomineerde roman, Kinderen van het ruige land, vergat in te zenden voor de Libris Literatuur Prijs.

Update:

Op de Facebookpagina van NRC Boeken is er terecht op gewezen dat Boekblad in november vorig jaar al schreef dat Arbeiderspers-uitgever Elik Lettinga de overstap zou maken naar Nijgh & Van Ditmar om daar te werken aan de verbreding van het fonds met vertaalde literatuur en spraakmakende non-fictie. Toen werd al duidelijk dat een aantal auteurs, onder wie Witteman, de overstap met Lettinga zou maken.

    • Roderick Nieuwenhuis