Prijs voor de magie van de fotografie

„Ware illusionisten die met opzet de grenzen van het medium tarten.” Zo omschreef de jury van de Foam Paul Huf Award het Zwitserse fotografenduo Onorato&Krebs. Zij wonnen gisteravond de jaarlijkse prijs voor internationaal fotografietalent tot 35 jaar, georganiseerd door Fotografie museum Foam in Amsterdam.

De Zwitserse Taiyo Onorato en Nico Krebs zijn gekozen uit 84 genomineerden afkomstig uit de hele wereld. Ze werken sinds 2003 samen aan uiteenlopende projecten. In hun werk leveren ze een ironisch commentaar op de fotografiegeschiedenis, de werking van camera’s en de rol van de fotograaf.

Volgens juryvoorzitter Darius Himes betrekken Onorato&Krebs „op bekwame wijze het publiek bij hun werk en brengen ze iets van de magie over die aan de basis ligt van het maken van fotografische beelden”.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een project in samenwerking met Foam.