Premie van 1,2 miljoen voor koper van Hyves

De man achter de veelbekritiseerde aankoop van Hyves heeft de Telegraaf Media Groep verlaten met een vertrekregeling van 1,2 miljoen euro. Dat staat in het jaarverslag dat TMG gisteren heeft gepubliceerd.

De Ier Patrick Morley was tot1 mei 2012 operationeel directeur van TMG. Hij ontving een beëindigingsvergoeding van 486.000 euro, een aanvullende regeling van 447.000 euro en 243.000 euro ‘opzegtermijn inclusief pensioen’.

TMG stelde gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers dat de resultaten van Hyves teleurstelden. Het boekt 36,5 miljoen af op Hyves dat het voor 43 miljoen kocht. Hyves had eind 20108,6 miljoen bezoekers per maand, nu 2,8 miljoen bezoekers.

Morley leidde de onderhandelingen namens TMG maar tekende uiteindelijk niet, schrijft een van de oprichters van Hyves, Raymond Spanjar, in zijn boek Van 3 naar 10 miljoen vrienden. Dat deed topman Ad Swartjes, die in zijn laatste maanden was. „‘Ik teken wel voor TMG’, zegt Swartjes lachend, ‘als men over een paar jaar vraagt welke gek deze deal getekend heeft, ben ik toch al weg’.”