Ook virtuele acteurs maken bloopers

Een bijzondere set bloopers, ditmaal uit een computergame. In L.A. Noire wordt door de spelers de misdaad bestreden. In de cutscenes tussen de spelonderdelen door zien we gespeelde confrontaties tussen boeven en agenten die duidelijk maken waar het in het volgende spelonderdeel om gaat. De acteurs zijn synthetisch, maar de opnamen zijn gemaakt via motion capture, dus met echte acteurs beplakt met merktekens, waarvan de bewegingen later zijn meegegeven aan de geanimeerde figuren.
Dus terwijl bijvoorbeeld bij Toy Story de bekende reeks bloopers speciaal geanimeerd moest worden, zijn de bloopers van L.A. Noire een echt bijproduct van de opnamen. Toch is het een wonderlijk effect, om figuren die helemaal niet bestaan in de lach te zien schieten om hun versprekingen.

    • Herbert Blankesteijn