Nu kom je je bed wel uit

None

De app //

Goob AlarmAndroid, gratis

Als een traditionele wekker je ’s ochtends niet op tijd uit bed krijgt, kun je het eens proberen met Goob Alarm. Dat is een wekker-app die pas stilvalt als je daadwerkelijk uit bed gaat, door te meten of het signaal van je wifirouter sterker wordt.

Via het beginscherm kun je wekkers instellen en eventueel elke dag of op specifieke dagen laten terugkeren. Voordat je Goob Alarm (gratis met reclame, 2,41 euro zonder) voor het eerst gebruikt, stel je in hoe sterk het signaal minimaal moet zijn. Je loopt daarvoor naar je router toe en leest de sterkte (ergens tussen 0 tot 100) af van je telefoonscherm. Als je daar bijvoorbeeld 70 meet en in je slaapkamer 40, dan kun je instellen dat het alarm stilvalt boven de 60. ’s Ochtends moet je dus met een rinkelende Android in je hand het bed uit, richting de router, omdat je pas daar de wekker kan uitzetten. Is juist in de slaapkamer het wifisignaal erg sterk omdat de router er in de buurt staat, dan kun je het principe omdraaien: dat het alarm pas stilvalt als je er ver genoeg vandaan bent.

    • Peter Zantingh