Lente uit zicht

None

Het bijzonder koude weer van dit moment houdt aan totdat in het weekeinde minder koude lucht zijn entree maakt. Van een overgang naar ronduit zacht lenteweer zal echter nog geen sprake zijn.

In de nacht naar donderdag gaat het veelal 1 tot 6 graden vriezen, maar in het oosten en zuiden wordt het plaatselijk kouder. Opklaringen en een enkele sneeuwbui wisselen elkaar af en er waait een zwakke tot matige noordelijke wind.

Ook donderdag overdag waait er een noordelijk briesje. Het weerbeeld bestaat verder uit een vriendelijke mix van wolkenvelden en zonneschijn, met hier of daar nog een sneeuwbuitje. Het blijft koud voor de tijd van het jaar, met middagtemperaturen van maximaal 1 tot 4 graden.

In de nacht naar vrijdag koelt het weer sterk af met op veel plekken zo’n 5 tot 8 graden vorst.

Vrijdag overdag wordt de wind zuidelijk en stroomt er iets minder koude lucht binnen, waardoor de middagtemperaturen op 2 tot 5 graden uitkomen. In het noordoosten lijkt het een zonnige dag te worden, terwijl in het zuidwesten de bewolking toeneemt en in de avond al wat sneeuw kan vallen.

Zaterdag wordt het nog iets minder koud. Een storing veroorzaakt eerst sneeuw, maar al vrij snel regen met maximaal 4 tot 7 graden. Zondag blijft de kans op regen groot. Na een vorstloze nacht wordt het ’s middags ongeveer 7 graden.