Kortkolom sport

SC Veendam vraagt uitstel van betaling

Veendam. SC Veendam heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldde de eerstedivisieclub gisteren op een persconferentie. Veendam kampt al langer met ernstige financiële problemen. Maandag liet een groep investeerders onder leiding van hoofdsponsor Koos Gjaltema weten de club niet opnieuw uit de brand te helpen. Veendam werd eind vorige maand al te hulp geschoten door Gjaltema, waardoor de club toen even lucht kreeg. Veendam heeft zo’n vierhonderdduizend euro nodig om het seizoen af te kunnen maken. (Novum)

Honkballers verliezen opnieuw van Japan

Tokio. De Nederlandse honkbalploeg heeft weer niet kunnen winnen van Japan. In de plaatsingswedstrijd voor de halve finale waren de Aziaten in Tokio met 10-6 te sterk. Eerder in de tweede ronde was Nederland nog met 16-4 afgedroogd door Japan.

Door de nederlaag speelt Oranje maandagnacht Nederlandse tijd in San Francisco in de halve finale tegen de winnaar van de Amerikaanse poule. De finale wordt dinsdagnacht gespeeld. (Novum)

Vincenzo Nibali wint Tirreno-Adriatico

San Benedetto del Tronto. Vincenzo Nibali heeft gisteren met een twaalfde plaats in de tijdrit de eindzege in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico veiliggesteld. In het eindklassement werd Chris Froome tweede en Alberto Contador derde. Wout Poels was met een tiende plaats op 3.35 minuten van Nibali de beste Nederlander. De dagzege in de 9,2 kilometer lange tijdrit ging naar Tony Martin. De Belgische wielerwedstrijd Nokere Koerse die vandaag verreden zou worden is vanwege de sneeuw afgelast. (NRC)

‘Dreamteam’ moet schaatsen verbeteren

Amsterdam. Een ‘dreamteam’ bestaande uit (oud-)topschaatsers, coaches, officials en experts in topsport, media en sponsoring gaat zich buigen over verbetering van het langebaanschaatsen. Dat meldt schaatsbond KNSB. De bond wil het schaatsen vooral voor publiek aantrekkelijker maken en hoopt de plannen na de Spelen in 2014 in te voeren. (NRC)