Koptelefoon leest je humeur

Hebben //

HeadphonesMicoHumeur detectieVoor een demonstratie zie nrch.nl/tbq

Je bent boos. Welk nummer wil je dan horen? Een beetje Rammstein? Of: je bent verliefd. Dan hoor je misschien liever John Mayer. En wat als je nu een koptelefoon hebt die dat vanzelf aanvoelt? Neurowear ontwikkelde zo’n headset: de Mico. Het bedrijfje, dat eerder groot succes behaalde met de Necomimi (een koptelefoon in de vorm van kattenoren), heeft gezorgd dat de oordoppen in verbinding staan met een sensor op het voorhoofd. Daar wordt je humeur gelezen door de registratie van hersengolven. De signalen worden vervolgens via Bluetooth doorgegeven aan de muziekdatabase van de bijbehorende app. Daar wordt dan de perfecte selectie gemaakt van muziek die past bij jouw humeur.

    • Marrit van den Akker