Gezond eten in een fijne, lichte ruimte Reacties

Sfeer

Stork ligt tussen Utrecht en de snelweg. De kantine is op de begane grond: een lage ruimte met kunstleren muurbanken en aan twee kanten glas. Er is een klein terras. Om de hoek staat een pingpongtafel. Ook hangt er een boksbal en zijn er fitnesstoestellen.

Stork houdt zijn personeel graag gezond, beaamt Patrick Zwanenburg, Client Relationship Manager bij cateraar Sodexo: „In het vorige gebouw werd er elke dag gefrituurd, nu nog maar één keer in de week.” Zwanenburg bestrijdt het woord ‘kantine’ fanatiek: het is een restaurant.

Restaurant of kantine, wij kiezen in elk geval het in een gezellige puntzak geserveerde broodje gezond (sandwich healthy), een kleine tomatensalade, sap en maissoep. De salade bevat wat bevroren kruiden, maar is toch lekker fris. Dat geldt niet voor de nogal glibberige maissoep. Gelukkig zitten er ook losse maiskorrels in de soep. Het broodje gezond is beter: een driedubbele driehoeksandwich van vers kummelbrood, en ook echt healthy met ham, kaas, ei en veel knapperige groenten.

Reacties

„Dit is een fijne, lichte ruimte, ik kom er graag. Goede salades ook”, zegt medewerker learning & development Joanne. Haar collega Sandra is blij dat er überhaupt een kantine is: „Van huis bammetjes meenemen vind ik niks. Geef mij maar die broodjes tonijn van hier.”

„Het aanbod wordt steeds gevarieerder”, vindt applicatiebeheerder Marjolijn. „Aardige mensen ook.” Haar collega Erik vraagt zich af: „Er zijn altijd twee soepen, een van 75 cent en een van 40 cent. Waarom is precies dezelfde tomatensoep de ene keer de dure soep en de andere keer de goedkope?”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers