Geamuseerde oohs en aahs

Luisteren // Album Pop Claw Boys Claw Hammer Voor speeldata kijk je op de clawboysclaw.nl ****

Claw Boys Claw viert het dertigjarig jubileum met een cd die tot de hoogtepunten in hun oeuvre behoort. Hammer roept de sensatie op van een liveconcert van de Amsterdamse band: wild en melodieus. Na een lange pauze werd de band rond zanger Peter te Bos en gitarist John Cameron in 2008 nieuw leven ingeblazen. In de huidige versie is Claw Boys Claw aangevuld met drummer Jeroen Kleijn en bassist Marcus Bruystens. Samen maakten ze een overrompelend, maar doordacht geheel. De speelstijl knarst en buldert, maar aan de randen werd de muziek gesoigneerd. Rond het hart van de orkaan – de stem van Te Bos – zingen de andere muzikanten geamuseerde ‘oohs’ en ‘aahs’ en speelt Cameron riffs die rinkelen als tamboerijnen.

    • Hester Carvalho