Ding // Het doosje kan alles

Jambox, 185 euro ****

Je oren hebben op een gegeven moment wel genoeg van de doppen en de koptelefoons. Allemaal leuk en aardig voor in de trein of op de fiets, maar daarna houdt het op. Jambox belooft nu dat hun doosje de beste, kleine, draadloze speaker is die je kunt kopen. De Jambox van 4 bij 5 bij 15 centimeter ziet eruit als een Legovrachtwagen zonder wielen en levert volgens de fabrikant, en de recensies, geweldig geluid. Van punk tot hiphop, het kleine doosje kan het allemaal aan. En niet alleen voor je muziek op de iPhone, ook voor conference calls is de Jambox zeer geschikt. Sterker nog, dankzij wat apps kun je zelf je geluidsinstellingen beheren. Of het nu op een hotelkamer is, in het park of op kantoor, de Jambox werkt via bluetooth en dus kun je draadloos een verbinding maken naar je iPhone, iPad of andere apparaten in bezit van bluetooth. Tot op 12 meter afstand vindt de Jambox het signaal van je apparaat. De batterij gaat elf uur mee. Al die docking apparaten voor je mobiele apparatuur kunnen dus de deur uit, al vergalt de prijs het plezier een beetje. Maar elke gadgetliefhebber weet: goedkoop is duurkoop.

    • Alex van der Hulst