At work

None

Website

Werken als een hond

Executive Suite, tinyurl.com/aalm6jf ****

Hoe word je de baas, hoe blijf je het en hoe doe je het goed? Dat zijn de vragen die The Wall Street Journal op zijn mooie carrièreblog stelt aan topmannen en -vrouwen van grote bedrijven. Er zijn er inmiddels twaalf ondervraagd en dat is erg leuk om te lezen. Ja, ze verdienen veel, maar op andere vlakken zijn ze niet te benijden. Zoals die directeur die 85 uur per week werkt of de manager die voor zijn werk dertig keer over de wereld moest verhuizen. Weer een ander was na jarenlang mensen ontslaan zo opgebrand dat hij een jaar is gaan zeilen. Cheryl Bachelder, CEO van restaurantketen Popeyes, heeft de leus „Think like a man, act like a lady, work like a dog.” De meeste van deze directeuren staan om 5.00 uur op en onderhouden een aardige sportverslaving. Je moet het maar leuk vinden. Het is amusant om te lezen en maakt nieuwsgierig naar de afleveringen die nog volgen.