Zijn eerste bezoek zit erop

The "Silver Bullet" airstream trailer (C) carrying U.S. Secretary of Defense Chuck Hagel is pictured inside a U.S. Air Force C-17 aircraft transporting him and his staff from Kabul to Ramstein Airbase in Germany, March 11, 2013. Hagel returned to Washington from his first visit to Afghanistan as Secretary of Defense on Monday. REUTERS/Jason Reed (AFGHANISTAN - Tags: MILITARY POLITICS TRANSPORT TPX IMAGES OF THE DAY)
The "Silver Bullet" airstream trailer (C) carrying U.S. Secretary of Defense Chuck Hagel is pictured inside a U.S. Air Force C-17 aircraft transporting him and his staff from Kabul to Ramstein Airbase in Germany, March 11, 2013. Hagel returned to Washington from his first visit to Afghanistan as Secretary of Defense on Monday. REUTERS/Jason Reed (AFGHANISTAN - Tags: MILITARY POLITICS TRANSPORT TPX IMAGES OF THE DAY) Reuters

De Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel en zijn staf zitten aan boord van een militair transportvliegtuig. De C-17 Globemaster vloog gisteren vanuit Kabul naar Ramstein Air Base, een Amerikaanse vliegbasis op Duits grondgebied. Vanuit deze stad vlogen de Amerikanen door naar huis.

Hagel kwam vrijdag aan in de Afghaanse hoofdstad voor zijn eerste buitenlandse bezoek sinds zijn beëdiging als minister van Defensie. Hagel bezocht de Amerikaanse troepen en sprak met de Afghaanse president Karzai.

Tijdens zijn bezoek blies een zelfmoordterrorist zichzelf op voor de poorten van het ministerie van Defensie. Er vielen vier doden. De Talibaan eisten in een verklaring de verantwoordelijkheid op. De aanslag moet volgens de Talibaan worden gezien als „een soort boodschap” aan Hagel.