SC Veendam op rand faillissement

Sportpark De Langeleegte met daarop het stadion van SC Veendam, hier op archief uit 2010. Foto ANP / Dennis Beek

Na recentelijk HFC Haarlem en RBC Roosendaal, en in januari, AGOVV, dreigt nu een accuut faillissement voor SC Veendam. De profvoetbalclub heeft uitstel van betaling aangevraagd, zo maakte de eerstedivisionist vanmiddag bekend.

Veendam kampt al lange tijd met ernstige financiële problemen. Eind februari werd de club al te hulp geschoten door hoofdsponsor Koos Gjaltema waardoor de club toen even lucht kreeg.

Belastingdienst wilde beslag leggen

Maar gisteren liet een groep investeerders onder leiding van Gjaltema weten SC Veendam niet opnieuw uit de brand te helpen. Naar verluidt heeft de club zo’n vierhonderdduizend euro nodig om het seizoen af te kunnen maken.

RTV Noord meldt dat er een schuld van 229.000 euro bij de Belastingdienst. Die dreigde hierdoor beslag te leggen en een faillissement aan te vragen, maar nu is uitstel verleend tot nader order, zo weet de regionale omroep.

Twitter avatar scveendam SC Veendam Dank voor alle steunbetuigingen en mooie woorden nav het aanvragen van surseance. Onze club helpen? Kijk op http://t.co/jCJ2CNedKY

Geen enkel reddingsplan voldoende

In 2010 stond Veendam al eens op de rand van het faillissement. Dat was toen zelfs al uitgesproken, maar de club won een beroep en overleefde. Vorig jaar werd het stadion De Langeleegte verkocht aan projectontwikkelaars om geld in de kas te krijgen. Een jaar geleden werd het reddingsplan ‘Kolonicio‘ opgezet maar voldoen deden deze maatregelen niet.

Veendam was een van de eerste clubs die Leo Beenhakker trainde. Verder kende de club in het verleden spelers als Johan Derksen, Pieter Huistra, Jurrie Koolhof en Dick Nanninga.

    • Jules Seegers