Kortkolom sport

Dwangbevel bedreigt bestaan FC Emmen

Emmen. FC Emmen moet vrezen voor het voortbestaan nu een van de schuldeisers een dwangbevel heeft uitgevaardigd. De club moet binnen twee dagen zo’n 60.000 euro te betalen aan uitzendorganisatie Bikkel. De club kan vooralsnog niet aan het dwangbevel voldoen. „Dat geld hebben we niet”, zei directeur Jan van Erve tegen RTV Drenthe. „Als we gedwongen worden om te betalen, zijn we ervan overtuigd dat ook andere partijen gecompenseerd willen worden. Dat betekent een probleem voor het voortbestaan van betaald voetbal in Emmen.” De Emmenaren staan momenteel dertiende in de eerste divisie. (NRC)

Investeerders helpen SC Veendam niet weer

Veendam. SC Veendam staat weer aan de rand van een faillissement. Een groep investeerders onder leiding van hoofdsponsor Koos Gjaltema heeft laten weten de club niet opnieuw uit de brand te helpen, melden de Groningers. Veendam werd twee weken geleden al te hulp geschoten door Gjaltema, waardoor de club even lucht kreeg. De nummer tien van de eerste divisie probeert nu andere geldbronnen aan te boren. De club heeft zo’n vierhonderdduizend euro nodig om het seizoen af te kunnen maken. (Novum)

Peter Sagan zegeviert in helletocht Tirreno

Porto Sant’Elpidio. Peter Sagan heeft maandag de zware zesde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Slowaak van Cannondale won na 209 kilometer met start en finish in Porto Sant’Elpidio de sprint van medevluchters Vincenzo Nibali en Joaquin Rodriguez. De renners werden in de stromende regen twee keer over een helling met een stijgingspercentage van 27 procent gestuurd. Nibali loste Chris Froome af als leider met alleen de negen kilometer lange tijdrit van vandaag nog op het programma. Wout Poels is op de tiende plaats de beste Nederlander op 3.08 minuten van Nibali. (Novum)

Maaskant in de zomer weg bij FC Groningen

Groningen. Robert Maaskant stopt aan het einde van het seizoen als trainer van FC Groningen. Beide partijen besloten gisteren het aflopende contract van de trainer niet te verlengen. Maaskant is bezig aan zijn eerste seizoen in Groningen. De ploeg kent een moeizaam seizoen en staat momenteel met dertig punten op de elfde plaats. De 44-jarige Maaskant was eerder trainer bij Texas Dutch Lions, Wisla Krakau, NAC Breda, MVV, RBC Roosendaal, Willem II en Go Ahead Eagles. (Novum)

Laureus Award voor Bolt, Ennis, Murray

Amsterdam. Sprinter Usain Bolt en zevenkampster Jessica Ennis hebben gisteren de Laureus Award voor beste sporter van 2012 gewonnen. De award voor beste comeback ging naar hordeloper Felix Sanchez, tennisser Andy Murray kreeg de prijs voor beste doorbraak. De genomineerden voor de prestigieuze Laureus Award worden bepaald door topjournalisten. Een vakjury bepaalt vervolgens de winnaars. (NRC)