Kijken: student mag nummer met idool Billy Joel meespelen

“This was kind of a big moment,” zegt student Michael Pollack achteraf over het nummer dat hij samen met zijn grote held Billy Joel speelde. Joel beantwoordt vragen van studenten op een universiteit in Nashville, als Pollack vraagt of hij een nummer met hem mag spelen. Het mag.

Pollack zegt tegen Joel dat hij ‘New York State of Mind‘ al eens met Richie Cannata, de saxofonist die het origineel van het nummer opnam met Joel (Spotify), speelde en zou het graag eens met de wereldberoemde pianist uitvoeren. Hij op de piano, Joel de zang. Joel denkt even na en stemt met een kort ‘Okay’ in. Dan gaat zelfs de zonnebril op.

Tegen de nieuwssite van de Vanderbilt University, waar de Q&A met Billy Joel plaatsvond, vertelt Pollack dat hij stiekem al hoopte op deze uitkomst:

"So I decided I was gonna go see Billy Joel right when we found out he was coming, and as a childhood idol of mine, right away I knew what I wanted to do when we went there. My roommate and I decided that we would try and find a way to get a question to be asked, and see if we could get on stage."

Een flinke droom om van z'n droomlijst af te strepen:

"I kind of lost myself playing. Then afterward he said to me … he said that I was great, where are you from … and I said, “I’m a Long Islander just like you.” He was like, “Cool.” Then I walked off, and that was it … It was probably the greatest moment of my life, up to date."

Zo klinkt het als Joel er zelf bij speelt (en zo in elk geval weet waar hij z'n handen moet laten):

http://youtu.be/UFlsXgw_SFE

En het origineel op Turnstiles:

Luister naar Turnstiles van Billy Joel op Spotify
    • Peter van der Ploeg