Goed is het, maar of het scoort...

NOVUM08:ANOUK PRESENTEERT SONGFESTIVALLIEDJE 'BIRDS':HILVERSUM;11MAR2013-Anouk heeft haar liedje 'Birds' gepresenteerd, waarmee ze op 14 mei in de halve finale van het Eurovisie Songfestival staat. "De finale op 18 mei halen zou al heel leuk zijn. Het is een eer om voor Nederland deel te nemen, anders zou ik het niet doen. Tuurlijk, ik wil heus winnen!"Novum/hc/str.Highlow Communications Novum HIGHLOW COMMUNICATIONS

luisteren //

Songfestival SingleAnoukBirdsBeluister het nummer op nrc.nl ****

Anouks inzending voor het Eurovisie Songfestival, ‘Birds’, is een mooi, weemoedig liedje. Een melancholische soundtrack bij de verwerking van een gestrande relatie, met strijkers die druipend van tranen aanzetten op emotie. Van ingehouden hartepijn naar ontladende bevrijding, met een tamelijk kitsch kinderkoor in het laatste deel. Anouk zingt beheerst. Dit is geen nummer waarin ze haar stem laat gaan, maar juist zacht vleit op de sierlijke melodie. Of het scorend songfestivalmateriaal is, valt nooit te zeggen, maar het is de eerste Nederlandse inzending in jaren van hoge muzikale kwaliteit.

    • Amanda Kuyper