Erotiserende triomf

Gaan // theater Strange interlude Het Nationale Toneel Tournee t/m 31/5, nationaletoneel.nl ****

In bedwelmend witte avondjurk ligt Nina Leeds over de knieën van haar drie aanbidders: de man die als een vader is, haar echtgenoot en haar minnaar. Nina, met gulzige triomf vertolkt door Ariana Schluter, heerst over de mannen, maar dreigt ten onder te gaan aan haar eigen erotiserende macht. In de regie van Johan Doesburg vertelt Strange Interlude het levensverhaal van één vrouw in drie leeftijden: meisjesachtige minnares, moeder, middelbare vrouw. Doesburg en zijn voortreffelijke cast slaan een lichte toon aan. Ze kijken de toeschouwer rechtstreeks aan. De ritmiek tussen dialoogtekst en terzijdetekst krijgt gaandeweg steeds briljanter invulling. Dit is meer dan de weerspiegeling van drie levensstadia: het is de triomf van leven over dood.

    • Kester Freriks