De schaamte ontmaskerd

Gaan // Film Psychoanalyse & Film Louis Hartlooper Complex, Utrecht13 maart, hartlooper.nl

Michael Fassbender won een British Independent Film Award voor beste acteur, voor zijn rol in Shame (2011). Het is een tragische weergave van een man die in eenzaamheid worstelt met zijn verleden, zijn seksverslaving en de daarbij horende schaamte. Op woensdag 13 maart is het bekroonde drama van regisseur Steve McQueen, die al eerder succesvol samenwerkte met Fassbender in de film Hunger (2008), te zien in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. Na de filmvertoning is een nabespreking, in samenwerking met onder meer het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap en Het Ketelhuis, waarin de psychoanalytische aspecten uit de film worden besproken. De psychoanalytici hebben zowel vanuit de theorie als vanuit de praktijk een en ander te zeggen over de problemen die spelen bij de personages. Reserveren wordt aanbevolen.