Alweer arrestatie in strafrechtelijk onderzoek naar fraude SNS

Het hoofdkantoor van SNS Bank in Utrecht. Foto ANP / Erik van 't Woud

Opnieuw is een verdachte aangehouden in het strafrechtelijk onderzoek naar fraude bij SNS. De man, die bij de ‘giftige’ vastgoeddochter SNS Property Finance werkte, wordt verdacht van omkoping, oplichting en witwassen. Dat meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie.

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft vandaag zijn huis en kantoor doorzocht en administratie in beslag genomen. Vorige maand werden al de voormalige interim-topman van Property Finance en een vrouw die bij de vastgoedtak van SNS werkte aangehouden op verdenking van omkoping, witwassen en oplichting.

Zwijggeld

Bank en verzekeraar SNS Reaal zou afgelopen zomer meerdere malen zwijggeld hebben aangeboden aan de uiteindelijke klokkenluider in de fraudezaak. De bank wees vorige maand medewerkers van de ‘giftige’ vastgoedtak Property Finance aan als mogelijke betrokkenen bij oplichting en witwasserij.

Ze zouden hebben samengewerkt met de eerder gearresteerde ex-directeur Buck Groenhof. Eerder in februari zette de bank al enkele naaste medewerkers van Groenhof op non-actief.

Vorige week werd bekend dat twee onafhankelijke deskundigen onderzoek gaan doen naar de rol van het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank bij de nationalisatie van SNS Reaal. Volgens minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem wordt bekeken of de partijen op tijd in actie zijn gekomen, en op de juiste manier.

    • Jules Seegers