Vliegveld Frankfurt dicht vanwege sneeuw

Ook in Berlijn, zoals hier voor de Brandenburger Tor, is er hevige sneeuwval. Foto AP/Gero Breloer

Het vliegveld van Frankfurt is gesloten vanwege de hevige sneeuwval. Het vliegveld is het derde drukste vliegveld van Europa. Volgens een woordvoerder van Fraport AG blijft het vliegveld zeker tot nader order dicht.

In Frankfurt viel 12 centimeter sneeuw

In Frankfurt is meer dan 12 centimeter sneeuw gevallen, er zijn tot nu toe 213 vluchten geannuleerd en talloze vertragingen. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel van de 1.200 geplande vluchten door kunnen gaan. Persbureau AFP meldt dat ook het noorden van Duitsland, het westen en de regio rond Berlijn veel last heeft van de sneeuw.

Zestien vluchten van KLM zijn geannuleerd

Een woordvoerder van KLM zegt dat zestien vluchten zijn geannuleerd. Ook zijn vluchten vertraagd. Het gaat vooral om vluchten die van of naar Düsseldorf, Frankfurt, Brussel en Parijs vliegen. Het is mogelijk dat het aantal vertragingen en annuleringen verder toeneemt.

“De sneeuw trekt nu verder over Duitsland. Boven Brussel klaart het al op, dus we hopen dat de achterstand daar snel wordt weggewerkt.”

Vanaf Schiphol zijn vijf vluchten geannuleerd, zegt een woordvoerder van de luchthaven. Ook zijn vluchten vertraagd. “We hebben hier ook iets meer drukte doordat vliegtuigen uitwijken van andere luchthavens. Maar dat is goed behapbaar.”

In Frankrijk werd een kwart van de vluchten op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle geschrapt. Op vluchthaven Orly werd 20 procent van de vluchten geschrapt.

De Thalys adviseert haar reizigers om de reis via de hogesnelheidstrein uit te stellen. Alle treinen tussen Amsterdam en Parijs zijn inmiddels geschrapt. Eerdere treinen rijden met flinke vertraging.

Twitter avatar StationschefBMO Stationschef NMBS Op vraag van de SNCF wordt ALLE treinverkeer tussen Bxl en Parijs onderbroken wegens het slechte weer
#nmbs #thalys #eurostar

Eurostar rijdt ook niet

Ook de Eurostar is buiten werking. De treinverbinding tussen Engeland en Frankrijk heeft flink last van de sneeuwval in Noord-Frankrijk. Daarom zijn veel treinen geschrapt en ondervinden andere lijnen vertraging. Eurostar adviseert de reizigers om vandaag niet de Eurostar te nemen en niet naar het station te komen.

Veel auto-ongelukken in het zuiden van Engeland

In België werd vanochtend een filerecord van 1.600 kilometer gehaald door de hevige sneeuwval. Het verkeer in Engeland ondervond ook grote problemen door de sneeuwval. Een groep van 120 Duitse studenten kwam vast te zitten in Hastings waar ze in het stadhuis werden opgevangen. In Sussex werden meer dan 300 auto-ongelukken gemeld in 24 uur. Meerdere scholen in het zuidoosten van Engeland zijn vanwege het weer gesloten.

    • Alex van der Hulst