‘That f*cking hurt.’ Bergbeklimmer filmt eigen val van dertig seconden

Bergbeklimmer Mark Roberts verzucht van de pijn. “Aahh, that fucking hurt.” Hij is dan ook zojuist ruim tientallen meters naar beneden gevallen. Alles werd opgenomen door zijn helmetcam.

http://youtu.be/U3C799_ruzQ

Roberts komt er uiteindelijk vanaf met een gebroken enkel en diverse kneuzingen. Al met al geen slecht resultaat nadat hij op de berg Parsley Fern Gully in Snowdonia, Wales door een brok vallend ijs wordt geraakt, zijn grip verliest en aan een vrije val begint. Zoals in het begin van het filmpje is te zien: de berg tamelijk steil.

De val vond plaats op 24 februari en de klimmer werd na een half uur opgepikt door het Llanberis Mountain Rescue Team dat de helm van Roberts aanmerkt als de reden dat hij nog leeft. The Daily Mail weet zelfs dat hij uiteindelijk is vervoerd door het Royal Airforce squadron waar prins William deel van uitmaakt.

De video doet wat denken aan een filmpje dat eerder deze maand opdook, van een snowboarder die in de Franse Alpen niet meer weet wat hij moet doen, en met zijn gehuurde board en al van de berg afglijdt. Hij raapt zichzelf bij elkaar en lijkt er goed vanaf gekomen:

http://youtu.be/hDt1-e4BWnE?t=11m42s

In 2011 dook een video op van een skiër die op een prachtige dag - onduidelijk is waar precies - wegglipt. Ook zijn aftocht is in z’n geheel vastgelegd met een helmcamera. Hoe het met deze skieër is, is niet bekend:

http://youtu.be/1I1VxUenZ7A

    • Jules Seegers