Schnabel bij afscheid benoemd tot Ridder in Orde Nederlandse Leeuw

20120502 Utrecht: Paul Schnabel. (GPD JEROEN JUMELET)
20120502 Utrecht: Paul Schnabel. (GPD JEROEN JUMELET) Foto ANP / Jeroen Jumelet

Paul Schnabel, vertrekkend directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), is zojuist bij zijn afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De Orde van de Nederlandse Leeuw is de oudste en hoogste civiele ridderorde in Nederland, in 1815 ingesteld door koning Willem I. Als je ‘een prestatie van zeer exceptionele aard’ hebt geleverd voor de samenleving kom je in aanmerking voor deze orde.

Schnabel stond vijftien jaar aan het roer van het SCP en groeide in die tijd uit tot een invloedrijke speler in het maatschappelijke debat. Vandaag nam de socioloog officieel afscheid van het bureau in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Schnabel wordt opgevolgd door Kim Putters, Eerste Kamerlid voor de PvdA. De benoeming gaat in per 15 juni 2013. Putters is sinds 2003 senator en zit tevens in de gemeenteraad van het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast is hij hoogleraar management van instellingen in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.