rubrieksnaam of een kop bij een groteSpannend

ik@nrc.nl

Van: Bob ten Hoope, Nigtevecht

Onderwerp: Spannend verhaal

Laatst schaatste ik met Mabel, mijn kleindochter van 10, op de vaart achter het huis van onze zoon in Joure. Plotseling kwam ik met een klap op het ijs terecht. Opstaan lukte niet en ik kroop naar de kant. Mabel ging haar vader waarschuwen en een half uur later was ik door een ambulance in het Sneker ziekenhuis afgeleverd. Gebroken heup en meteen geopereerd. ’s Avonds kwam Mabel op bezoek en zei: „Opa ik vind het zielig voor je, maar ik heb nu wel een spannend verhaal om maandag op school te vertellen.” Toen ze maandag uit school was gekomen, keek ze wat sip. Een vriendinnetje van haar een nóg spannender verhaal had verteld: „Haar oma was dit weekend overleden!”

Ook een ikje insturen? Mail maximaal 120 woorden naar