Messi en Hazard ten spijt, de Goal van het Weekend komt uit Duitsland

Hij is er weer en komt binnen als de bliksem: de mooiste treffer van het afgelopen weekeinde. Messi, Hazard maar ook een bijdrage uit onze eigen Eredivisie.

We onderscheiden vanochtend het betere rauwe rechttoe rechtaan werk en wereldklasse. In eerstgenoemde categorie zetten we Guilherme (Corinthians) in het zonnetje voor zijn ouderwets Braziliaanse vrije trap. Maikel Kieftenbeld had de pantoffel er namens FC Groningen ook goed onder zitten en Hugo Viana (Braga) willen we u evenmin onthouden. Al was het maar om de schitterende reactie van de geklopte doelman.

Gelukkig niet alleen maar dynamiet wat de klok sloeg dit weekend. Lionel Messi scoorde een heerlijk doelpunt, Luis Suárez rondde een mooie Liverpool-aanval af en Eden Hazard bracht Chelsea op fraaie en bekeken wijze terug in de bekerstrijd. In Zuid-Afrika pompte Mor Diouf (Supersport Utd) deze treffer eruit.

Maar de goal die de ogen werkelijk deed sperren was die van Vieirinha. De Portugees in dienst van Wolfsburg had zaterdag zijn wondersloffen aan:

http://youtu.be/E0KGzGQ83hc

    • Jules Seegers