Kortkolom sport

Zeslandentoernooi: Engeland wint weer

Amsterdam. De rugbyers van Engeland blijven ongeslagen koploper in het Zeslandentoernooi. Engeland won zaterdag ook zijn vierde wedstrijd. Thuis tegen Italië werd het 18-11. Achtervolger Wales won in Edinburgh met 28-18 van Schotland en blijft twee punten achter op Engeland. Frankrijk pakte zijn eerste punt met een 13-13 gelijkspel in Ierland. Zaterdag, op de laatste speeldag, wordt de titelstrijd beslist bij Wales-Engeland. (NRC)

Richie Porte (Sky) wint Parijs-Nice

Amsterdam. De Australiër Richie Porte heeft gisteren Parijs-Nice gewonnen. De geletruidrager van Sky won de afsluitende tijdrit naar de Col d’Èze. Andrew Talansky (Garmin-Sharp) werd tweede en staat ook tweede in het klassement. Lieuwe Westra viel door een tegenvallende tijdrit uit de topvijf. In de Tirreno-Adriatico werd Bauke Mollema zondag in de vijfde etappe tweede achter winnaar Joaquin Rodriguez. De Blanco-renner finishte in een groepje met onder anderen Alberto Contador en Chris Froome. Die laatste nam de leiderstrui over van de Pool Michal Kwiatkowski, die het tempo in de etappe van Ortona naar Chieti niet kon bijbenen. (NRC)

Olympiakos Piraeus Grieks kampioen

Piraeus. Olympiakos Piraeus is zondag voor de veertigste keer kampioen van Griekenland gewonnen. Een 3-0 zege op AEK Athene bleek voldoende om ook de laatste concurrent Asteras Tripolis af te schudden. Het verschil met die club bedraagt vijf wedstrijden voor het einde van de competitie zestien punten. Voor Olympiakos is het de derde landstitel op rij en de vijftiende in zeventien seizoenen. Alleen Panathinaikos werd sinds 1997 tweemaal kampioen. (Novum)

Huntelaar scoort en valt uit in derby

Gelsenkirchen. Klaas-Jan Huntelaar is zaterdag in de Kohlenpottderby geblesseerd uitgevallen. Even daarvoor had de Nederlands international de thuisploeg Schalke 04 nog wel op 2-0 gezet. De derby tegen Borussia Dortmund eindigde in een 2-1 overwinning. Huntelaar was toen al per brancard van het veld gedragen, na een botsing met Dortmund-doelman Roman Weidenfeller. Schalke meldt dat Huntelaar bandletsel aan zijn linkerknie heeft opgelopen. Hij staat naar verwachting enkele weken aan de kant en mist daardoor de return in de Champions League tegen Galatasaray. Ook de interlands later deze maand tegen Estland en Roemenië komen normaal gesproken te vroeg. Bayern München won met 3-2 van Fortuna Düsseldorf en vergrootte zijn voorsprong op achtervolger Dortmund tot twintig punten. (NRC)

De Bakker verliest finale Santiago

Santiago. Thiemo de Bakker heeft de finale van het challengertoernooi in het Chileense Santiago gisteren nipt verloren. De als tweede geplaatste Westlander ging in twee tiebreaks onderuit tegen Facundo Bagnis: 7-6 (2), 7-6 (3). De Nederlander (111de) staat op de wereldranglijst 163 plekken boven de Argentijn. (Novum)