Korte en krachtige films

Made In Europe toont de beste Europese korte films van dit moment. De films zijn geselecteerd uit maar liefst 2.300 inzendingen, variërend van fictie tot animatie en experimenteel tot documentaire. Het festival in Maastricht is een samenwerking met het Go Short international short film festival in LUX Nijmegen (13-17 maart, www.goshort.nl). In Maastricht bestaat het hoofdprogramma uit 21 korte films van makers uit heel Europa. Die films zijn verdeeld over vier thema’s: een compilatie van road movies, films rond het thema van de outsider, animatiefilms en een selectie van Nederlandse inzendingen op Europees niveau. Een deel van het programma is gereserveerd voor de winnende films uit de M2Live studentencompetitie van jonge talenten aan filmopleidingen uit Nederland, Duitsland en België.