KNMI waarschuwt voor hevige sneeuwval in zuiden van het land

Rijkswaterstaat waarschuwt voor een drukke ochtendspits in het zuiden van het land. Foto NRC / Arjan de Jongh

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in Noord-Brabant en Limburg. In die provincies wordt vannacht en morgenochtend hevige sneeuwval verwacht. Dit kan zorgen voor een sneeuwdek van tien centimeter. Op sommige plekken in Limburg kan zelfs vijftien centimeter vallen.

Twitter avatar KNMI KNMI Code Oranje waarschuwing voor sneeuw in ZO Brabant en Limburg vannacht en dinsdagochtend http://t.co/dpPyZgWBwG

Rijkswaterstaat waarschuwt voor een drukke ochtendspits in het zuiden van het land. Er zal worden gestrooid en ook worden sneeuwschuivers ingezet om de wegen sneeuwvrij te houden. Vanwege stevige wind is er kans op sneeuwduinen.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat verwacht verkeershinder door sneeuwval in Zuiden en Zuidoosten http://t.co/QwoRvs4but

In Zeeland, Noord-Holland, Friesland en Groningen kan het vanaf vanavond ook sneeuwen. Daar is echter geen code oranje afgegeven, zoals in het zuiden van het land. Het midden van Nederland blijft naar verwachting gespaard.

De sneeuw zal in de loop van morgenmiddag wegtrekken. Dan kan zelfs de zon gaan schijnen. De temperatuur komt waarschijnlijk niet boven het vriespunt en met een matig tot vrij krachtige wind uit het noordoosten voelt het flink kouder aan.

    • Marije Willems