Juventus loopt uit op Napoli, Real weer tweede

Juventus heeft zondag de voorsprong op achtervolger Napoli vergroot tot negen punten. In de Italiaanse Serie A won de koploper uit Turijn thuis met 1-0 van Catania, terwijl achtervolger Napoli met 2-0 verloor bij Chievo. De zege van Juventus werd pas in de 91ste minuut behaald door een doelpunt van Emanuele Giaccherini. Napoli stond bij rust al 2-0 achter in Verona door goals van Boukary Dramé en Cyril Théréau.

In Spanje schoot Cristiano Ronaldo zijn club Real Madrid gisteren voorbij Celta de Vigo. In Galicië maakte Ronaldo beide goals. Lago Aspas maakte tussendoor gelijk voor de thuisploeg. De winnende treffer viel uit een strafschop.

Door de winst neemt Real de tweede plaats over van stadgenoot Atlético, dat thuis met 1-0 verloor van Real Sociedad. Xabi Prieto scoorde in de tweede helft voor de Basken. Koploper blijft FC Barcelona, dat nu dertien punten voor staat op nummer twee Real Madrid. Barcelona won zaterdag thuis met 2-0 van hekkensluiter Deportivo La Coruña. Lionel Messi scherpte zijn record aan door voor de zeventiende keer op rij in een competitiewedstrijd te scoren. De Argentijn viel na een uur in en had twee minuten nodig om te scoren. Kort voor rust had Alexis Sanchez de Catalanen op voorsprong gezet.

In Engeland moeten Manchester United en Chelsea op herhaling in de kwartfinale van de FA Cup. Op Old Trafford speelden beide ploegen zondag 2-2 gelijk. Via Javier Hernandez en Wayne Rooney stond United na elf minuten op 2-0. In de tweede helft kwamen de Blues terug door goals van Eden Hazard en Ramires. Ook Millwall en Blackburn Rovers moeten een replay spelen na de 0-0 in Londen. Manchester City (5-0 tegen Barnsley) en Wigan Athletic (3-0 bij Everton) zijn door naar de halve finale.