In beeld

Japan staat twee jaar na de tsunami stil bij negentienduizend slachtoffers

Japan heeft vandaag een moment stilte in acht genomen om de bijna negentienduizend slachtoffers te herdenken van de aardbeving en de tsunami die het land precies twee jaar geleden troffen. De beving was de krachtigste in de geschiedenis van Japan. Op een herdenkingsdienst in Tokio, waar de Japanse keizer Akihito en zijn vrouw Michiko aanwezig waren, werd om 14.46 uur lokale tijd, het precieze tijdstip waarop de aardbeving plaatshad, stilte in acht genomen. Nog altijd worden zo’n driehonderdduizend mensen ontheemd als gevolg van de ramp.
Een groot standbeeld van Boeddha is onlangs gebouwd in Sendai, in de prefectuur Miyagi, om de slachtoffers van de driedubbele ramp te eren.
AFP / Toru Yamanaka
De Japanse premier Shinzo Abe buigt voor de nationale vlag waaraan een rouwlint is bevestigd. Hiermee luidde de premier vandaag een conferentie in die plaatsvond in zijn woning in Tokyo.
Reuters / Yuya Shino
Nederlandse en Cubaanse honkballers nemen ook een moment stilte in acht voorafgaand aan hun wedstrijd in de World Baseball Classic die vandaag in Tokyo gespeeld wordt.
AFP / Kazuhiro Nogi
In een park in Tokyo worden kaarsen aangestoken voor de massale herdenkingsbijeenkomst.
AP / Itsuo Inouye
Boeddhistische monniken marcheren over de zeemuur in Miyako in de prefectuur Iwate om stil te staan bij de duizenden slachtoffers van het natuurgeweld, twee jaar geleden.
AP / Kyodo
Nabestaanden bij een herdenkingsdienst in Tokyo waar het om 14.46 uur lokale tijd, het precieze tijdstip waarop de aardbeving plaatshad, stil werd.
AFP / Junji Jurokawa
Voertuigen die zijn vernield door de tsunami zijn nog altijd niet verwijderd uit het landschap in Namie.
AFP / Yoshikazu Tsuno
Bloemen voor de slachtoffers in Sendai.
AFP / Toru Yamanaka
In het Yurakucho metrostation in Tokyo is vandaag een oefening gehouden voor noodsituaties. Aanwezigen hebben dekens om zich heen om het lichaam warm en droog te houden.
Reuters / Issei Kato
Alle deelnemers nemen een moment stilte tijdens de oefening.
Reuters / Issei Kato
Duizenden inwoners van Tokyo staan vandaag stil bij de mensen die twee jaar geleden sneuvelden. Op een herdenkingsdienst waar de Japanse keizer Akihito en zijn vrouw Michiko aanwezig waren, werd om 14.46 uur lokale tijd, het precieze tijdstip waarop de aardbeving plaatshad, stilte in acht genomen
Reuters / Toru Hanai
Werknemers van TEPCO, een elektriciteitsbedrijf in Tokyo nemen in het gareel deel aan de herdenking.
Reuters / Yuya Shino
Politieagenten staken kort het werk om kwart voor drie 's middags voor de nationale gedenksdienst.
AFP / Toshifumi
Nog altijd wordt er gezocht naar duizenden vermiste slachtoffers door de politie in Ishinomaki, waar volledige dorpen zijn weggevaagd.
AFP / Jiji Press
Japanners die werkloos zijn sinds de nucleaire ramp bij Fukushima protesteren vandaag bij de rechtbank in Fukushima en eisen hun baan terug.
AFP / Jiji Press
Boeddhistische monniken zingen soetra's bij de getroffen school.
AP / Shizuo Kambayashi
Nabestaanden van de slachtoffers bidden bij het monument bij een school in Okawa, in het zuiden van Japan, waar zeker zeventig scholieren omkwamen.
AFP / Toshifumi Kitamura
Agenten zijn nog altijd op zoek naar slachtoffers. Twee jaar na de ramp zijn nog zeker driehonderdduizend mensen ontheemd.
AFP / Toshifumi Kitamura
Mensen in gebed bij de zee in de havenstad Iwaki, Fukushima.
Reuters / Kyodod
Een inwoner laat een hond uit bij een schip in in Kesennuma in de Miyagi prefectuur waar de tsunami op 11 maart 2011 toesloeg. In deze regio is een kleine stad van de kaart geveegd waarbij duizenden mensen omkwamen.
Reuters / Kyodo
Op een desolaat terrein in Fukushima worden bloemen geplaatst. Japan heeft moeite om het nucleaire afval bij Fukushima op te ruimen en in het door de natuurramp getroffen gebied wachten nog tienduizenden in tijdelijke onderkomens op permanente huisvesting.
AFP / Yoshikazu
Een vrouw in gebed in Iwaki, Fukushima, waar men waarschijnlijk nog tien jaar bezig is om het nucleaire afval op te ruimen dat vrijkwam door de tsunami.
Reuters / Kyodod