Honkballers naar halve finale WBC na nipte zege op Cuba

Netherlands' Kalian Sams (front) slides headfirst into third base as Cuba's third baseman Yulieski Gourriel fails to make the tag in the fourth inning at the World Baseball Classic (WBC) second round game in Tokyo March 11, 2013. REUTERS/Toru Hanai (JAPAN - Tags: SPORT BASEBALL TPX IMAGES OF THE DAY) De Nederlandse honkballer Kalian Sams schuift tegen het derde honk tijdens de wedstrijd tegen Cuba. Foto Reuters / Toru Hanai

De Nederlandse honkballers hebben vanmiddag de halve finale van de World Baseball Classic bereikt. De ploeg van manager Hensley Meulens was in de herkansing Cuba met 7-6 de baas. Het is voor het eerst dat een Europees land de laatste vier van het prestigieuze toernooi haalt.

Afgelopen vrijdag won Oranje ook al van de 25-voudig wereldkampioen in de eerste wedstrijd van de tweede ronde, met 6-2. De Nederlandse honkballers moesten de herkansing spelen nadat de ploeg met 16-4 van Japan had verloren dit weekend.

Sportredacteur Koen Greven meldde zojuist op Twitter:

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven The Netherlands goes to San Francisco! How about that! Nederland wint van Cuba #wbc met 7-6. Andruw Jones scoort beslissende punt. #nrc

Eerder op de dag schreef hij al:

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven #NRC zit op pole position #wbc bij Nederland-Cuba. http://t.co/a5dIZycBp8

Morgen speelt Oranje nog tegen Japan om de groepswinst.

Lees op NOS.nl een uitgebreider wedstrijdverslag.

    • David Haakman