De winter houdt aan: opnieuw waarschuwing voor gladheid

Foto van vorige maand: auto's op de A28 bij Zeist staan vast in de sneeuw. Vooral in het zuiden wordt vandaag weer fors wat sneeuw verwacht. Foto ANP / Robin Utrecht

Verkeersdeelnemers moeten in het hele land weer oppassen voor gladheid door sneeuw, aldus het KNMI. In alle provincies is code geel van kracht. Door de stevige noordoostenwind kan de sneeuw bovendien gaan stuiven.

In het noorden en midden van het land sneeuwt het af en toe licht, in het zuiden valt meer sneeuw. In de loop van de middag gaat het daar harder sneeuwen. Limburg kan rekenen op een pak van vijf tot tien centimeter, in Noord-Brabant valt mogelijk vier tot acht centimeter sneeuw en in Zeeland drie tot vijf centimeter.

De middagtemperaturen komen vandaag nauwelijks boven het vriespunt uit, maar door de harde wind voelt het volgens het KNMI een stuk kouder aan. In het oosten ligt de gevoelstemperatuur rond de min 10 graden.

Dat kan Reinier van den Berg, die namens MeteoConsult op RTL4 de weersvoorspellingen doet, bevestigen:

Twitter avatar weermanreinier Reinier van den Berg Boodschappen gedaan op de fiets. Gevoelstemperatuur -10. Brrr. Serieuze winter in maart.

Vanochtend is in Groningen al stuifsneeuw gesignaleerd:

Twitter avatar MeteoConsult Meteo Consult Stuifsneeuw in Noordoost-Groningen. Ongekend voor maart… Gemaakt door Jannes Wiersema. #winter http://t.co/GnnIrcpCww
    • Annemarie Coevert