Correcties en aanvullingen

Slederace in Noorwegen

Op het kaartje bij het artikel over de hondensledewedstrijd Finnmarksløpet (NRC Handelsblad, Het Grote Verhaal, 6 maart) staat ten onrechte Zweden vermeld. De race is in Noorwegen. De juiste naam in het fotobijschrift is Nieske Wierda.

Barth besloot later

In het artikel Wij dubbele petten op?Dat was juist de bedoeling (5 maart, In het Nieuws, pagina 5) staat dat Marleen Barth in 2011 besloot te stoppen als voorzitter van GGZ Nederland. Dat moet zijn maart 2012.

Omzet SBM steeg juist

In het artikel Bij de grote Nederlandse bedrijven vallen nu ook harde klappen (donderdag 7 maart, In het Nieuws, pagina 4) staat dat de omzet van SBM Offshore vorig jaar met 11,3 procent is gedaald. Dat is onjuist. De omzet steeg juist, met 17 procent.

Rand Paul filibusterde

In Na 13 uur ‘filibusteren’ stemt de Senaat in met benoeming CIA-baas (vrijdag 8 maart, pagina 12) is de Amerikaanse senator Rand Paul verwisseld met Paul Ryan, vorig jaar Republikeins vicepresidentskandidaat. Rand Paul sprak 13 uur lang. Ryan lunchte wel met president Obama.