Buschauffeur groepsverkrachting India ‘hangt zich op’

Studentenprotest tegen de verdachten van de verkrachtingszaak kort nadat het slachtoffer overleed in december. Foto AFP / Sajjad Hussain

De chauffeur van de bus waarin in december in India een jonge vrouw slachtoffer werd van groepsverkrachting en overleed, heeft zich zichzelf opgehangen in zijn cel. Dat stellen althans de Indiase autoriteiten.

Ram Singh werd gezien als het kopstuk van een groep van vijf mannen en een minderjarige die eind vorig jaar een 23-jarige studente verkrachtten waarna deze overleed. De zaak zorgde voor veel ophef en woede in India over seksueel geweld tegen vrouwen en de rol van de politie in het bieden van bescherming.

Singhs advocaat zet grote vraagtekens bij zelfmoord. Zijn cliënt zou zijn gemarteld in de gevangenis en niet suïcidaal zijn. Vrijdag zou hij nog een rustige indruk hebben gemaakt, meldt Reuters. De advocaat vraagt zich af hoe een zelfmoordpoging aan de aandacht van de bewakers ontglipt kan zijn.

Alle zes verdachten hebben gepleit voor hun onschuld in de geruchtmakende zaak. Het proces tegen hen begon vorige maand. De Tihar gevangenis stelt een onderzoek in naar de dood van Singh.

    • Jules Seegers