Beelden in De Hallen

Beverly Edmier 1967 1998 Keith Edmier born 1967 Purchased 2001 http://www.tate.org.uk/art/work/T07747
Beverly Edmier 1967 1998 Keith Edmier born 1967 Purchased 2001 http://www.tate.org.uk/art/work/T07747

De Hallen in Haarlem presenteert een solotentoonstelling van de Amerikaanse beeldhouwer Keith Edmier (1967). Na een korte carrière in Hollywood als special effects-ontwerper werkte Edmier in New York met kunstenaars als Matthew Barney en Jeff Koons. Kenmerkend voor zijn oeuvre is het combineren van gebeurtenissen uit zijn persoonlijke leven met die uit de Amerikaanse geschiedenis. Evel Knievel (stuntman) en Farrah Fawcett (Charleys Angels) waren zijn jeugdidolen. De expositie biedt een overzicht van de sculpturen, foto’s en tekeningen van Edmier. Voor het eerst worden deze werken, uit overwegend Nederlandse collecties, samen getoond. Hierbij zijn ook speciaal voor de tentoonstelling gemaakte sculpturen te zien. Inspiratiebronnen hiervoor zijn de 17de-eeuwse tulpenmanie en de renaissancistische architectuur van de Vleeshal.