Video: gepensioneerde labchimpansees gaan voor het eerst naar buiten

Het is zondag. De helft van Nederland kijkt op dit moment naar programma’s als Obese, Bananasplit of de herhaling van Sister Act 2: Back in the habit (IMDb: 4.9). Geen probleem natuurlijk, maar daarom kunnen wij ook wel eens een guilty pleasure plaatsen.

Het is zondag. De helft van Nederland kijkt op dit moment naar programma’s als Obese, Bananasplit of de herhaling van Sister Act 2: Back in the habit (IMDb: 4.9). Geen probleem natuurlijk, maar daarom kunnen wij ook wel eens een guilty pleasure plaatsen.

Eigenlijk kan onderstaand filmpje namelijk echt niet. Natuurlijk, het verhaal is schattig. Honderd lab-chimpansees mogen na jaren van trouwe dienst met pensioen en komen voor het eerst buiten. Maar de melodramatische muziek, de beelden in slow motion en de opeenstapeling van clichés. Het is eigenlijk allemaal iets te veel van het goede. En dan moeten de tranen, vlak na de beelden van zon die door het wolkendek breekt, nog komen.

Maar geef je over. Zit de 3 minuut 31 uit. En, wat maakt het uit, laat die tranen ook gewoon stromen.

    • Lex Boon